03/08-2015

Den 25. juli 2015 døde maleren og tegneren Fritz Carstensen.

Læs om vores afholdte æresmedlem og om hans mangeårige virke og indsats i vores sammenslutning.

Skrevet af: admin

Fritz Carstensen var med da kunstnersammenslutningen ”Sønderjydske Kunstnere” blev stiftet i 1975 med en udstilling i ”Det Gule Palæ” i Gråsten. Da sammenslutningen flyttede til Sønderborg efter 3 år, var Fritz en af de bærende kræfter i forbindelse med den årlige påskeudstilling på Handelsskolen. Han havde det store overblik, når det praktiske skulle afvikles. Der var ikke overladt noget til tilfældighederne, når Fritz åbnede dørene til udstillingen. I alle årene på Handelsskolen var han også på pletten både ved ”pasning” under udstillingen og ”nedpakning” efter påsken. På sin kærlige og humoristiske facon var han med til at gøre udstillingen til en succes.

I det kulturelle liv i Sønderborg og omegn var Fritz Carstensen et fyrtårn som både stifter, forfatter og tegner til den årlige udgivelse af det satiriske skrift ”E Havbogasse”. Satiren og humoren var også i brug, når han hver uge i mange år lavede sine søndagstegninger til Jydske Tidende og senere Jyske Vestkysten.

Flere af hans tegninger er i dag at finde på Museet Sønderborg Slot.

Fritz´ kunst var præget af en underfundig humor i nogle finurlige og humørfyldte malerier og tegninger. Det er nærliggende at betegne ham som Sønderborgs ”Storm P”, - også i sit væsen var han ofte finurlig – på den gode måde.

I sammenslutningen ”Sønderjydske Kunstnere” vil æresmedlem Fritz Carstensen blive husket for sine forfinede, lysfyldte og afbalancerede skildringer, der havde sit udgangspunkt i naturen, hjemegnen og fra hans mange udlandsrejser.

En stor tak for det Fritz har givet til ”Sønderjydske Kunstnere” først og fremmest med sin kunst, men også for alt hvad han var og gjorde.

Æret være hans minde.

Bodil Arbjerg Lundby, formand SK